martes, 17 de septiembre de 2013

DESTACATS BAM 2013

Una nova edició del BAM, nous grups, noves apostes. D'entre tot, què és el que un no s'ha de perdre? A GN us fem una guia ràpida i fàcil dels grups més destacats per no perdre's res de les Festes de la Mercè d'enguany.

Cuello, dissabte 21, 20.30 h, plaça Joan Coromines

La banda valenciana és una de les properes sensacions si no ho és ja. Grup format de membres d'altres bandes d'interès remarcable, Cuello juguen a un pop pesat però fresc, cantable i corejable. Una espècie d'slow math punk quasi per a tota la família. Aquells que els han vist en directe asseguren que repetiran, això ho diu tot.

Unicornibot, dissabte 21, 23.30 h, plaça Joan Coromines

Els putus Unicornibot tornen, i això és motiu de celebració. Després de deixar astorat el públic del Primavera de fa dues edicions, i ara que tenen nou treball, Mambotron (Matapadre, 2013), els gallecs assaltaran amb el seu math instrumental la plaça Joan Coromines i de ben segur que faran retronar les parets del MACBA i el CCCB.

El Petit de Cal Eril, dissabte 21, 20.00 h, Fàbrica Damm

Amb tot el que està sonant i amb tot el que està girant dubto que faci falta convèncer a ningú que els concerts de El Petit de Cal Eril són imprescindibles. Així i tot, aquí estem, recomanant-lo, malgrat que tocarà a l'infern que és l'escenari de la Damm. Si hi ha sort, la gent ha començat a desfilar cap al Fòrum i el concert es pot gaudir de manera normal, aquest, sens dubte, serà un dels concerts d'aquesta edició del BAM.

Le Parody, dilluns 23, 20.15 h, plaça Joan Coromines

Sí, fa folk-pop i toca un ukelele, però, compte!, perquè 'Sole' Parody no és una més de tantes cantautores que han sortit com bolets a Madrid durant el darrer llustre (o des que Russian Red va tenir èxit). L'element clau: l'electrònica. Bases pregravades, diàlegs, loops rítmics, i efectes sonors que atorguen dimensió a la seva proposta. I, amb una mica de sort, la gent del BAM l'haurà contractat en format banda: guitarra slide, trompeta i percussions.

Guerrera, dilluns 23, 00.45 h, plaça Reial

Ets rocker, et mires la programació 'moderneta' de les festes, i veus que hi ha guitarres. Sí, però, o són massa melòdiques (Cuello; Havalina; Él Mató a un Policía Motorizado), o frikis per recargolades (Unicornibot), o grandiloqüents (Standstill), o sorolloses sense solta ni volta (Triángulo de Amor Bizarro; Disco Las Palmeras!). Doncs torna-t'hi a fixar, perquè hi ha un tros de grup gallec de blues-rock psicodèlic, setanter, i dens que et confirmarà que la resta de grups són una colla de tita fredes.

Elektro Guzzi, dilluns 23, 01.45 h, Parc del Fòrum

Si només fossin tres paios que fan tecno amb instruments clàssics rockers (sí, sí, únicament bateria, guitarra i baix), la proposta d'aquests austríacs no seria més que una curiositat per veure durant un quart d'hora i marxar. Però aquells que els vam poder gaudir al Sonar del 2010 i al d'aquest any i a l'Electrónica a l'abril del 2011 sabem que la fantàstica dinàmica que generen en directe i l'efectivitat rítmica dels seus temes aconseguirà que qui els vegi dilluns que ve al Fòrum no es mogui de lloc fins que acabin la seva actuació. Benvinguts siguin a les festes de la ciutat.

Wolfram, dilluns 23, 03.00 h, Parc del Fòrum

Sempre ha fet molta, molta mandra moure's fins al Fòrum durant les festes de la Mercè, i ara que el BAM concentra la seva programació al centre de la ciutat, encara més. Però aquells que busquin gresca fins que el festival doni de sí, que sàpiguen que allà, al Besós, els espera un paio amb classe que cultiva la synthwave, l'italo disco, l'electro, i el dance-house de fa vint anys a parts iguals. I poder acabar les festes escoltant "Roshi" és un privilegi.

+Info:

http://www.gentnormal.com/2013/09/destacats-bam-2013.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario