jueves, 31 de octubre de 2013

Mesa Mix, DJ All-i-oli, FreakManEvents, FreakManPD, l'Hora del Pati.... Història d'un somni musical.

L'afició a la música crec que hem deu vindre de ben petit, ja que no recordo el moment que hem va marcar per primera vegada.
Això si, recordo que el meu primer concert, va ser Sangtraït + Terratrèmol de teloners al camp de futbol de Breda, per l'època d’esplendor del rock català, tota aquella moguda va ser una experiència brutal!!!.

De les primeres vegades que vaig començar a fer mescles recordo fer-ne en cintes de cassette gravant en una doble platina, una cançó darrera de l'altre intentant empalmar i no deixar espai de silenci entre cançó i cançó, per les festes de Sant Joan i Cap d'Any amb els col·legues, que posteriorment varem passar a fer en CD's.

Temps després...
FreakManEvents, sense nom ni objectiu encara, va néixer el setembre del 2004 en proposar a l’Artur, qui en aquell temps portava el Bar Trenta-tres, la possibilitat de portar els dos lectors de CD’s i la taula de mescles, que m'havien regalat temps enrere els amics de l’Àmbit, al bar per mirar de posar música algun divendres i així treure-li la pols i profit, ja que no sortien de l’habitació de casa.
A l’Artur li va agradar l’idea i així va començar tot, FreakManPD, sense nom encara, bé, entre els amics m’anomenaven Dj All-i-oli, algun divendres al mes posava música al bar, fent també alguna sessió a la sala del Cercle Bredenc i a festes privades.



FreakManPD i el company Artur Garcia, el 1er bolo al Bar Trenta-tres (Setembre 2004)

També, al Trenta-tres, varem ambientar els vespres del cap de setmana, es podia escoltar grups de diferents estils, sessions de dj’s, etc..., es van començar a projectar concerts de diferents grups, amplificant-los amb els altaveus del bar, donant la sensació de que els concerts es visquessin en directe, cosa que va anar agradant a la gent i fent possible la varietat de concerts projectats.
A principis del 2006, s’intenten recuperar els concerts en directe, que ja feia uns anys que havien deixat de fer-se al bar.
Es van muntar els dos primers concerts amb els grups locals amb més seguidors, Orkestra Punk i Comet Blue, organitzats ja per FreakManEvents, nom que es va crear durant l'organització.




Cartells Concerts Orkestra Punk i Comet Blue

Va haver-hi tan bona resposta de la gent als dos concerts, que va donar peu a la organització de la Temporada 07, seguint amb la música ambient.



Cartells Agenda Temporada 2007 de concerts al Bar Trenta-tres

Fins al moment havíem organitzat conjuntament, concerts al Bar Trenta-tres de Breda durant el 06 i 07, participat en l'organització de les 1es 24H. D RÀDIO amb gran varietat d’activitats i FreakManPD havia punxat la seva música al Bar Trenta-tres, el Restaurant La Fontana Di Breda, al Cercle Bredenc i a varies festes privades.
Malauradament la Temporada 07, va ser la última que es fes al Trenta-tres.

El 29 de març del 2008 FreakManEvents té l'oportunitat a partir d'un dels grups de Sant Celoni que havien tocat al Trenta-tres, de col.laborar en el patrocini d'un festival fet a la sala petita de l'Ateneu d'aquesta localitat, el WHITE OWL FEST 08.



Cartell del WHITE OWL FEST 08

Al Setembre s’uneix al Casal Terra Roja de Breda, amb l’objectiu comú de lluitar contra un poble dormitori i poder aportar tant a joves com a grans un gran nombre d’activitats tant nocturnes ( Concerts ), com diürnes (Xerrades, passes de documentals i pel·lícules, gimcanes,... ).
Durant la estada al Casal, FreakManEvents aconsegueix sumar al cartell del concert de festa major 2008 als Koyaanisqatsi un grup ska-core de Bcn que havien arribat a ser teloners a Perpinyà dels mítics Voodoo Glow Skulls i al 2009 als Moussa & The Latin Reggae Band, alguns dels components havien format part del mític grup Agua Bendita, delectant-nos amb els grans èxits de la banda.


Cartells concerts organitzats juntament amb Terra Roja

I fins aqui la curta vida de FreakManEvents organitzant concerts (2006-2009), al 2010 el Casal deixa de fer activitats nocturnes i es centra en les diürnes més dirigides a totes les edats.
FreakManPD segueix fent sessions a la Festa Major de Breda, el Restaurant la Fontana di Breda, algun casament i a festes privades.
A part d’algun casament al 2011, m'estreno amenitzant la Festa de la Cervesa Catalana a Breda i punxant una sessió d’èxits de l'any un dels dies de la Festa Major d'Arbúcies, repetint en els dos al 2012.
Al 2011 es fa per primera vegada l'Hora del Pati, un petit festival de música, en un escenari peculiar on el pop folk indie català que comença a despuntar, hi és present.
El primer, el visc com espectador i veig clarament que d'una manera o altre hi haig de formar part.
Al 2012 començo a formar part de l'organització, juntament amb el company Franc i un gran equip format per gent de Breda amant de la música.
Aquest any i al 2013 FreakManPD tanca les edicions del festival amb la seva POPsessió INDIEbólica.
Doncs fins el dia d'avui, el somni musical trencat per la desaparició de l'organització de concerts amb FreakManEvents sembla tindre continuació podent formar part d'aquest gran i amb moltes possibilitats projecte com és l'Hora del Pati , al qual un grup de gent, a qui els agrada la música, comencen a donar-li forma i intentar fer més gran cada edició que passa.



Alguns cartells de les edicions de l'Hora del Pati on FreakManPD forma part de l'organització

2014
17/05/14 - FreakManPD (Ambientació musical PopSessióIndiebólica) , Festival l'Hora del Pati
10/09/14 - Brams + Kayo Malayo + FreakManPD (Sessió Gresca i Xerinola) , Festa Major Breda

2015
01/05/15 - FreakManPD (Projecció de videoclips musicals), Festival l'Hora del Pati
19/07/15 - (Sessió a la carta), Festa privada

2016

2017

2018

2019

2020

Continuará...




Aquesta secció está en contínua actualització.