jueves, 17 de abril de 2014

Dia de les Botigues de Discos 2014

Aquest 2014, el Dia de les Botigues de Discos a Barcelona es presenta abundant, matiner i, sobretot, sobretot, amb la cantautora Joana Serrat com a gran musa de les botigues que hi participen (en cas contrari, he vist product placement més subtils), doncs fins a quatre dels locals la tenen dins la seva programació, una que en global, recordem, vol celebrar l'existència en si d'aquesta espècie comercial en extinció que són els espais on comprar i/o poder tafanejar música en suport físic. A Gent Normal repassarem què es courà a cada botiga, i farem una selecció d'aquelles que tinguin una àmplia oferta d'actuacions.
A Gràcia es pot començar ben abans del vermut, a partir de les 11 h amb la sessió dels components de The Bite a B-Core i a les 12 h amb en Dani Vega (Mishima) posant cançons a Surco, i l’Àlex Torío (12 h) en concert a Disco 100. Tornant a B-Core, el plat fort serà a la tarda, amb les actuacions de dos dels seus fitxatges més recents: Cálido Home (17 h), amb el seu folk amb tocs de punk, i Jaume L. Pantaleón (18 h, Cuzo). Pel que fa a Surco, l’horari de matí el cobreixen diferents DJ, i a partir de les 17 h acollirà els concerts de Mambo Jambo (també a l’Apolo Store a les 21.30 h –¿no hi ha prou bandes locals a Barcelona, que han d'anar repetint grups i artistes?–), Ran Ran Ran (18 h), 4Hiverns (18.30 h) i l'omnipresent Serrat (19.30 h, així com a La Botiga del Primavera –13.30 h–, a l’Apolo Store –16 h–, i a Revolver Records –17.30 h–), entre d’altres. Finalment, a Disco 100 proposen una programació centrada en el jazz, el blues i el soul, amb l’actuació destacada i conjunta d’Andrea Motis, Joan Chamorro i Josep Traver (18 h).
Per a qui prefereixi quedar-se a prop del mar, a La Botiga del Primavera s’hi podrà veure també Nico Roig (20 h), a més de punxadiscos convidats durant el matí i la tarda. Al Poblenou, Ultra-Local Records (a la imatge de dalt, part del seu simpàtic cartell) tindrà també programació musical des de les 11 h, tot alternant les sessions de selectors com ara el negroide Sr. Galleta Pone Música (també protagonista, amb horari per confirmar, a Discos Juandó) amb els concerts del cantautor anti-folk The Missing Leech (18 h), Metzger and Bauer (18h -mateixa hora que The Missing..., nosaltres tampoc ho entenem, però no és una errata-), i Anyzed (19 h), anteriorment coneguts com a Anicet i com a Lavodrama, l’últim disc dels quals és un remake ben especial i curiós del In Utero de Nirvana.
Per a aquells que preferiu quedar-vos pel centre, anoteu mentalment el nom de dos carrers ravalencs: Lluna i Riera Baixa. Al primer hi trobem Dead Moon Records, on hi haurà un bon tou de sessions ideals per a qui prefereixi les propostes fosques, sintètiques, punks, i/o experimentals (fetes per components de grups com Ciudad Lineal –20 h–, o segells com Màgia Roja –19h– i Discos Enfermos –16 h–) i l'actuació de la synthpopera Carla Serrat (17 h, i, sí, sí, germana de...) i Ferran Palau (Anímic, 18.30 h)-, i Discos Juandó, amb les seleccions de l'abans mencionat capo de Galleta Records i el més poper Dani Snap!; al segon, el contrast entre la programació eminentment folk i/o cantautoril de Discos Edison's (Ljubliana & The Seawolf –19 h–, Facunda –15 h–, el roquer del Park Güell Jason Jeans –18.30 h–...), i els eclèctics DJ sets de Wah-Wah Discos, que ompliran el seu local d'electrònica (DJ Stanley White), rock (DJ Prades), i rap/r'n'b (DJ Shak).
A més a més, també hi haurà activitat a Discos Paradiso, on tindrem el directe del tant rítmic com atmosfèric mans O (19 h) i les inquietes sessions dels responsables de segells com Anòmia (14.30 h) o Clásicos del Ruido (20 h), i una jornada molt completa, ja al Poble Sec, a la sala Apolo, amb dotze hores d'activitats que es repartiran entre la seva botiga (per on passaran des de grups com les pop-roqueres Rombo –13 h–, els sixties Trau –14 h–, i els psicodèlics Celestial Bums –19.45 h–, o els punxadiscos Charly Raw –21 h–, i, com oblidar-la, la nostra Muntsa Casas sota el pseudònim de Comentari Anònim –13.30 h–) i La [2], on tindrà lloc la festa de cloenda barcelonina de la diada musical, amb els contundents IEPI –20.30 h– i l'electrònica colorista de BeGun –22 h– concentrant part del protagonisme de la vetllada.
Si voleu descobrir la resta de grups i artistes programats, així com la localització de les tendes que hi participen, podeu consultar la pràctica graella que hi ha disponible al lloc web de l'organització. Això sí: sigui quina sigui la vostra ruta (sereu capaços de no creuar-vos amb la Joana Serrat?), aprofiteu la Setmana Santa i aneu a les botigues de discos!
http://www.gentnormal.com/2014/04/dia-de-les-botigues-de-discos-2014.html