jueves, 11 de julio de 2013

Els Surfing Sirles - Montseny



Els Surfing Sirles - "Montseny". Extreta del disc "Romaní, semen i sang" (Bankrobber, 2011).

EN MEMÓRIA D'URI CABALLERO

DESCANSA EN PUNK

Es presenta l'Acústica 2013



The Mamzelles i Miqui Puig, protagonistes de l'espectacle dels #20anysEDR
Fa unes setmanes es va presentar l'Acustiqueta, i avui ha estat el torn de l'estrena de la dotzena edició de l'Acústica. Enguany passaran per Figueres entre el 28 d'agost i l'1 de setembre bandes consolidades com Chambao, Manel, Gossos, Delafé y las Flores Azules, Paco Ibáñez i Brams, i també altres que enguany han estat en voga o apostes emergents.
Foto: Xavier Mercadé
Els Catarres, Blaumut, Cesk Freixas fent duet amb Miquel Abras o Andreu Rifé (autor del famós tema "Fil de llum") són, segons l'Acústica, els grups de moda que enguany ha volgut programar la cita de Figueres. Són bandes prou conegudes que se sumen a un cartell on també s'aposta per propostes emergents, com la cantautora Joana Serrat, la jove Sara Pi, el duet Mali Vanili o la barreja entre reggae i pop d'Acció. A tots aquests noms s'hi sumen grups d'èxit que enguany faran gira presentant les seves darreres referències discogràfiques, com Manel, Gosssos o Delafé y las Flores Azules.

L'espectacle dels #20anysEDR
El concert de celebració dels 20 anys d'Enderrock porta per títol La banda sonora del pop català i el porta a terme una liderada per Miqui Puig i The Mamzelles, que revisa 20 temes clàssics catalans de les últimes dues dècades. A l'Acústica també hi col·laboraran Joan Colomo, Bikimel, Joana Serrat i Carles Chacón de Coriolà. A l'Acústica se celebrarà dijous a les 00.30 h a la plaça de l'Ajuntament. També es podrà veure a l'Anòlia d'Igualada i a l'Acústica de Figueres.

Preliminars del Sona 9
El dijous 29 d'agost a les 18 h a la plaça de l'Ajuntament tindrà lloc el primer concert semifinal del Sona 9. Hi haurà dos concerts semifinals més que se celebraran en el marc del MMVV i del BAM.

Escenaris
Els concerts es faran a la Rambla, la plaça de l’Ajuntament, la plaça de Josep Pla i la plaça de Catalunya. També hi haurà música als locals de Figueres que habitualment programen música en directe, com el Soul Cafè o el Music Hall. Enguany hi haurà un canvi a l'escenari de pagament, que fins ara era al Claustre Ramon Muntaner: aquests concerts s’han traslladat al Teatre El Jardí, un espai que permet un major nombre d’assistents. Hi actuaran Paco Ibáñez, Manel i un artista que es confirmarà properament.

+ Info a :
http://www.festivalacustica.cat/

Mor Uri Caballero, guitarrista d'Els Surfing Sirles



El guitarrista de la banda barcelonina Els Surfing Sirles, Uri Caballero, ha mort aquest dimecres als 34 anys, segons ha confirmat la seva discogràfica, Bankrobber. Tot apunta que la causa de la mort podria ser una embòlia, tot i que està pendent d'autòpsia. El músic, germà del també integrant del grup Guillem Caballero, havia publicat amb Els Surfing Sirles dos discos, 'LP' (2010) i 'Romaní, semen i sang' (2011). El grup de rock'n'roll acabava d'enregistrar el tercer disc que es dirà 'Música de consum' i sortirà aquesta tardor.
Les xarxes socials, grups com Mujeres i festivals com el BAM o el PopArb, s'han fet ressò de la notícia i han lamentat la mort del jove músic. El proper concert d'Els Surfing Sirles estava previst per l'1 d'agost a Tàrrega.

Aquesta informació a:

http://m.ara.cat/cultura/Mor-Uri-Caballero-Surfing-Sirles_0_953304894.html