lunes, 5 de septiembre de 2011

65 Aniversari de Freddie Mercury







Quan es compleixen 65 anys del naixement a Zanzíbar de Farrokh Bulsara, més tard convertit en Freddie Mercury, el seu talent, la seva veu prodigiosa i el seu estil tan personal tornen a prendre vida al ritme d'una de les seves cançons, 'Your say stop em now' , en una divertida animació-homenatge publicada per Google.
El cercador dedica un 'doodle' el líder del grup Queen i artífex de les ja mítiques cançons, de vegades himnes més que generacionals, com 'Bohemian Rhapsody', 'Somebody to love', 'We are the champions' o 'Barcelona'.
Nascut a Tanzània i criat a l'Índia, Mercury aviat va demostrar les seves aptituds musicals primer amb el piano i més endavant amb la guitarra i la veu, i era el 24 de novembre de 1991 quan viatjava en l'Olimp dels mites després va morir com a conseqüència de una pneumònia 24 hores després d'anunciar que tenia sida.
Només tenia 25 anys quan es va creuar en el camí del guitarrista Bryan May i el bateria Roger Taylor, que tocaven junts, i els va convèncer que era el moment idoni posar en marxa un experiment anomenat Queen, al qual se sumaria poc després el baixista John Deacon i que arribaria a vendre centenars de milions de discos a tot el món.
Amb la banda britànica va gravar 12 àlbums d'estudi, entre ells els reeixits 'A kind of Magic' i 'The Miracle', i va publicar altres tants recopilatoris. També va voler provar l'aventura i va triomfar amb èxits en solitari com 'I was born to love you' o 'Living on my own'.
Mercury va ser un revolucionari no només pel maneig de la veu, sinó també per les seves peculiars estil-la seva imatge coronat i amb capa d'ermini es va convertir en una de les icones dels 80 - i posada en escena, el que no tenia res a veure amb la timidesa que caracteritzava l'home que havia darrere de l'estrella.
Per commemorar el seu naixement, Google ha publicat avui una acolorida animació en la qual Mercury, que comença a cantar sobre un escenari, protagonitza la història de 'Your say stop em now' convertit en un personatge amb l'estètica característica de videojoc clàssic. "Sóc un estel fugaç creuant el cel / com un tigre desafiant les lleis de la gravetat / sóc un cotxe de carreres passejant com Lady Godiva / aniré, anar, anar / res va a parar-me", diu la cançó.
El 2011, quan conflueixen el 65 aniversari del seu naixement, el vintè aniversari de la seva mort i els 40 anys de la formació de Queen, han posat en marxa nombrosos projectes per recordar Mercury, entre ells un film sobre la seva vida que protagonitzarà Sacha Baron Cohen i l'adaptació al cinema del musical 'We will rock you'. Encara que ja no hi sigui, Freddie Mercury segueix present, no només a Google.


Informació treta del següent enllaç i on també es pot veure l'animació de Google:

http://www.elcorreo.com/vizcaya/20110905/mas-actualidad/cultura/homenaje-freddie-mercury-aniversario-201109051218.html



FreakManPD (PunxaDiscs)


No hay comentarios:

Publicar un comentario